ACCU

Bescherm uw accu

  • Vermijd het inschakelen van onnodige elementen die elektriciteit verbruiken wanneer de motor niet draait.
  • Zorg ervoor dat het accu-oppervlak altijd schoon en droog is. Bij regelmatig gebruik en correct onderhoud, kan de accu maximaal vier of vijf jaar meegaan.
  • Een jaarlijkse controle van de accu- en laadsystemen helpt u storingen te voorkomen. Laat vooral aan het begin van de winter uw accu controleren bij uw plaatselijke Lancia-werkplaats. U kunt er ook voor kiezen om de accu te vervangen als preventieve maatregel en het ongemak van een stilstand te voorkomen.

Waarom verslijt de accu?

De accu gaat na verloop van tijd achteruit, afhankelijk van het gebruiksniveau. Ook fouten in het elektrische circuit of extreme temperaturen kunnen voortijdige verslechtering veroorzaken.


LEGE ACCU

Het gebruik van elementen die elektriciteit absorberen wanneer de motor is uitgeschakeld (koplampen, radio, airconditioning, enz.) kan ervoor zorgen dat de accu leegloopt


DEFECTE ALTERNATOR

Een alternator die niet genoeg energie produceert, laadt de accu niet goed op. Wanneer de alternator aan de andere kant te veel energie produceert, leidt dit tot overbelasting van de accu die zo voortijdig wordt verbruikt. Ten slotte kunnen defecte verbindingen lekstromen veroorzaken die de ontlading van de batterij versnellen.

EXTREME TEMPERATUREN

De extreme temperaturen beschadigen de brandstofcellen van de accu, waardoor de geleidbaarheid van de elektrolyt (mengsel van water en zuur) wordt verminderd. De batterij raakt zo beschadigd en verslechtert.