Lancia Pu+Ra HPE: evolutie in stijl en technologie

Als designmanifest voor de komende tien jaar, weerspiegelt de Lancia Pu+Ra HPE met zijn elegantie, duurzaamheid, elektrificatie en technologie onze visie op de mobiliteit van de toekomst. 
 

Video Lancia Pu+Ra HPE

Verleden en toekomst vermengen zich tot 'PU+RA'-emotie

Met de Pu+Ra HPE start Lancia zijn reis naar de toekomst. Daarbij is volop inspiratie geput uit het rijke merkverleden. Zo doen de ringvormige led-achterlichten denken aan de grote ronde achterlichten van de legendarische Stratos, terwijl het terugkerend motief van horizontale strepen is ontleend aan de befaamde zonwering in de stijl van Venetiaanse luiken van de Lancia Beta HPE uit de jaren 70. Hiermee biedt de Pu+Ra HPE een perfecte symbiose tussen verleden en heden, tussen puurheid en radicaliteit, tussen innovatie en emotie. 

 

 

Lancia Pu+Ra HPE - Onthulling

Elegant vanbuiten, veelzijdig vanbinnen

Tijdloos design

De Lancia Pu+Ra HPE-conceptcar onderscheidt zich door zijn tijdloos elegante design. Blikvangers als de moderne interpretatie van de iconische Lancia-grille ‑ de 'calice' ‑ en de ringvormige achterlichten benadrukken daarbij zijn hightech-karakter en Lancia-identiteit.

Visionaire elegantie

Zijn ronde dakopening geeft de inzittenden een geometrisch panoramabeeld op de hemel dat perfect aansluit op de sierlijke en sensuele contouren van de flanken van de auto.

Huiskamergevoel

Met zijn op interior design geïnspireerde interieur wil de Lancia Pu+Ra HPE de inzittenden het gevoel geven alsof ze thuis zijn. Vormen en materialen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd om de sfeer van een Italiaanse designwoonkamer te creëren.

Ontworpen in samenwerking met Cassina

Het interieur is ontworpen in nauwe samenwerking met Cassina, een van de meest vooraanstaande designmeubelmerken van Italië.

Iconische stijl

De horizontale strepen die het achtercompartiment omhullen, versterken het huiskamergevoel in de Pu+Ra HPE. Ze vormen een moderne interpretatie van het 'Venetiaanse luiken'-motief van de Beta HPE waarmee Lancia de autowereld in de jaren 70 versteld deed staan.

Hightech koffietafeltjes

'"De auto als huiskamer" vormde het uitgangspunt voor het interieurontwerp van de Pu+Ra HPE. Vanuit die gedachte zijn de stijlvolle ronde koffietafeltjes voortgekomen: ze leveren een even essentiële als functionele bijdrage aan het creëren van een intieme huiskamersfeer in de auto.

Het laatste nieuws uit de wereld van Lancia

1 #section-models#

#selectModels#

2 #section-anagraphic#

#AnagraficText#

Required field
Required Field
Required Field
Required field
Required Field
Required Field
Required Field
* Mandatory fields
#informative_1#
#informative_2#
#informative_3# #informative_19#
#informative_8#
#informative_12#
#informative_16#
3 #section-dealer#

#dealer_title#

#dealer_new_cap#
#dealer_update#
#dealer_list#
#dealer_update#

#titolo_box_1# #nome# #cognome# #titolo_box_2#

#titolo_box_3#

#dealername#
#dealeraddress#
#dealercap# #dealerCity#

DE LANCIA PU+RA HPE IN CLOSE-UP

Klassiekers als inspiratie

De Lancia Pu+RA HPE vormt in elk detail een eerbetoon aan de tijdloze elegantie van de topstukken uit het Lancia-erfgoed. Zo is de kleur Progressive Green een eerbetoon aan de fameuze Vincennes Blue-lak waarin de Lancia Flaminia werd aangeboden. De neus van de auto biedt een strakke, moderne interpretatie van de historische Lancia-grille, terwijl in het nieuwe embleem de traditionele merksymbolen in een modern gestileerde variant terugkeren. De stoelen daarentegen zijn geïnspireerd op een andersoortige Italiaanse designklassieker: de beroemde Maralunga-fauteuil die Vico Magistretti voor Cassina ontwierp.

Lancia Pu+Ra HPE: duurzaam, elektrisch en elegant

De Lancia Pu+Ra HPE-conceptcar belichaamt een nieuwe fase in de evolutie van het merk: het is een 100% elektrische auto, met een beoogd bereik van meer dan 700 kilometer, een laadtijd van iets meer dan 10 minuten en een energieverbruik van minder dan 10 kWh per 100 km. Alle aanraakbare oppervlakken zijn voor 70% vervaardigd van duurzame materialen: het bekledingsmateriaal van onder andere de portierpanelen is deels gemaakt van hergebruikt afval, de vloerbedekking is vervaardigd van natuurlijke vezels en alle ruiten zijn gemaakt van gerecycled glas. Alles bij elkaar vormt de Pu+Ra HPE een perfecte synthese van ons idee van de toekomst.

   

Lancia Pu+Ra HPE: duurzaam, elektrisch en elegant

Een synthese van design en technologie

De Lancia Pu+Ra HPE neemt de inzittenden op in een eclectische omgeving die elementen uit het verleden verenigt met technologie van de nieuwste generatie. Het gaat daarbij om toegankelijke, intuïtieve en functionele technologie als het innovatieve S.A.L.A.-systeem, functies voor autonoom rijden en het fraaie minimalistische dashboard die het interieur even slim en toekomstgericht als gastvrij maken.

   

Lancia Pu+Ra HPE: een symbiose van interior design en technologie

Neem een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de Lancia van de toekomst

De tweede aflevering van onze serie docuvideo's over het nieuwe tijdperk dat Lancia betreedt, neemt u mee in het creatieve proces dat heeft geleid tot de totstandkoming van de Pu+Ra HPE: een futuristische conceptcar die Italiaans interiordesign integreert met intuïtieve technologie en milieuvriendelijke oplossingen.

   

Lancia Pu+Ra HPE -Trailer aflevering 2

Bekijk hier de hele video