BANDEN

Niet te onderschatten waarschuwingssignalen

Het periodiek controleren van de bandenspanning is essentieel voor uw veiligheid. Behoud de stabiliteit bij bochten en op natte oppervlakken (tijdens het remmen) door de rolweerstand te optimaliseren en overmatig brandstofverbruik te voorkomen.

Hoe u een banden-ID-kaart leest.

Zorg ervoor dat uw banden voldoen aan de voorschriften voor uw Lancia. Aan de zijkant van de band is een reeks cijfers en letters te zien, bijvoorbeeld 215 65 R 16 95H. Dit is de markering waarmee u kunt controleren of deze band voldoet aan de afmetingen die zijn aangegeven op het kentekenbewijs van de auto: 215 geeft de breedte aan in mm, 65 de hoogte/breedteverhouding, R de radiale structuur van het karkas, 16 de velgdiameter in inches, 95 de belastingsindex, H de snelheidsindex. Een andere code verwijst naar de productieweek en het productiejaar.

Wist u dat...

De bandenmeting essentieel is. Banden monteren met andere maten dan die vermeld zijn op het kentekenbewijs is illegaal.  Daarnaast is het verboden banden te kiezen met een lagere snelheidsindex dan aangegeven op het kentekenbewijs; banden met een hogere index kunnen echter worden gemonteerd. Neem contact op met uw Lancia-dealer: onze specialisten vertellen u wat de juiste band is voor uw auto.